Dostęp do kawy w biurze to podstawa – zarówno dla pracowników, kadry zarządzającej jak dla gości i interesantów. W przypadku ekspresu przeznaczonego do firmy, obok dobrej jakości naparu na pierwszy plan wysuwa się ekonomia, funkcjonalność i prostota obsługi urządzenia.

Ekspres do biura powinien mieć sporą pojemność, dostosowaną do ilości pracowników, a zatem zdecydowanie przekraczającą potrzeby indywidualnego użytkownika.

W małych firmach wystarczy większy ekspres przeznaczony do użytku domowego, (o pojemności ok. 2 litrów), w dużych przedsiębiorstwach lub w biurze, w którym często przyjmuje się gości i interesantów należy rozważyć zakup profesjonalnego ekspresu przeznaczonego do mniejszych lokali gastronomicznych, z bojlerem o sporej pojemności. Dodatkową zaletą takiego rozwiązania jest fakt, że ekspresy gastronomiczne są z reguły o wiele bardziej wytrzymałe i mniej awaryjne i mają solidniejszą konstrukcję, co ma duże znaczenie przy intensywnej eksploatacji.

Wybierając urządzenie do biura, zwróćmy uwagę na prostotę jego obsługi – to ważne w przypadku urządzenia, które będzie używane przez wiele osób. Czytelny wyświetlacz LCD, pełna automatyzacja i intuicyjne menu ułatwią sprawną i szybką obsługę sprzętu.

W małych firmach sprawdzić się mogą także ekspresy kapsułkowe, których zaletą jest przede wszystkim szybkość obsługi i wysoka funkcjonalność. W przypadku większej ilości użytkowników rozwiązanie to może jednak okazać się mało ekonomiczne ze względu na wysoką cenę kapsułek z kawą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.